Altijd actueel

Nieuws
TVL Startersregeling sluit 2 augustus

De Startersregeling voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) sluit op dinsdag 2 augustus om 17:00 uur. Tot nu toe hebben ruim duizend starters de tegemoetkoming aangevraagd.

De Startersregeling TVL is bestemd voor mkb-ondernemers die hun onderneming zijn gestart middenin de coronaperiode en minder omzet hadden door de coronamaatregelen.

Sinds de opening van de regeling op 7 juni hebben 1.015 ondernemers hiervan gebruik gemaakt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) roept ook brancheorganisaties op om startende leden en hun cliënten te herinneren aan het aflopen van de regeling.

Twee kwartalen

Starters kunnen een aanvraag doen voor het mislopen van omzet in het vierde kwartaal van 2021 (Q4 2021) en het eerste kwartaal van 2022 (Q1 2022). De TVL Startersregeling staat open voor beide kwartalen tegelijk.

Is de ondernemer gestart na 30 juni 2020 en uiterlijk op 30 juni 2021, dan mag hij of zij de TVL Startersregeling voor Q4 2021 én  Q1 2022 aanvragen. Is de ondernemer gestart na 30 juni 2021 en uiterlijk op 30 september 2021, dan mag alleen de TVL Startersregeling Q1 2022 worden aangevraagd. Voor ieder kwartaal dient de ondernemer apart een aanvraag in.

Startersregeling is belast

In tegenstelling tot de andere TVL-regelingen, zijn de tegemoetkomingen uit de Startersregeling belast. De mkb-ondernemer betaalt inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting over de ontvangen tegemoetkoming.

Dat komt omdat deze startersregeling niet onder het Tijdelijk Steunkader van de Europese Commissie valt. Dit steunkader liep op 30 juni af. De Startersregeling is een aparte regeling in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarom kan deze steun ook na 30 juni gegeven worden.

Bron: NBA


Bekijk ook