Altijd actueel

Nieuws
Per 1 november 2019 alleen met eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal van UWV
Vanaf 1 november 2019 kunt u niet meer zonder eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal van UWV. Dit lijkt nog ver weg, maar het aanvragen van eHerkenning kost tijd en voorbereiding. eHerkenning is meer dan een veilige inlogcode aanvragen
Als u eHerkenning aanvraagt, is dit meer dan alleen het aanvragen van een veilige inlogcode. Zo vervallen alle machtigingen voor het werkgeversportaal. Die moet u opnieuw aanvragen voor uw medewerkers. Dat kost veel tijd. Maar zonder eHerkenning kunt u straks bijvoorbeeld geen ziek- en betermeldingen meer doen via het werkgeversportaal.

Welk type eHerkenningsmiddel/betrouwbaarheidsniveau heb ik nodig?
De organisatie waar u met eHerkenning inlogt, bepaalt het betrouwbaarheidsniveau (en daarmee welke eHerkenningsmiddel u nodig heeft). Bijvoorbeeld: voor het aanvragen van een vergunning heeft u niveau EH2 nodig; voor het ziek en beter melden van medewerkers heeft u niveau EH3 nodig.

Ketenmachtiging
Met een ketenmachtiging kan een intermediair zaken voor u doen in het werkgeversportaal. Hij kan deze machtiging doorgeven aan collega’s binnen zijn organisatie.

Let op: niet alle leveranciers bieden een ketenmachtiging aan. Informeer hiernaar bij uw leverancier.

Bron: https://www.eherkenning.nl


Bekijk ook