Altijd actueel

Nieuws
Ook de hypotheeklasten van uw eigen woning mogelijk uitstellen als gevolg van de Corona-crisis.
Consumenten die problemen hebben met de betaling van hun hypotheeklasten door de coronacrisis kunnen contact opnemen met hun bank voor een oplossing. Banken bieden daarbij maatwerk zodat voor elke klantsituatie de best passende oplossing wordt geboden. Betaalpauze
Enkele grote banken bieden een betaalpauze aan van drie maanden als de betaalproblemen daadwerkelijk zijn veroorzaakt door de coronacrisis. Vaak zijn ook geen kosten of vertragingsrente verschuldigd. Ook is het soms mogelijk slechts gedeeltelijk te betalen. Banken wijzen erop dat de achterstallige betalingen na de betaalpauze alsnog moeten worden voldaan.

BKR-registratie
Kredietaanbieders blijven verplicht een registratie te doen bij Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR). Ook voor consumenten die een betaalregeling vanwege de coronacrisis met een bank of andere kredietaanbieder afspreken blijft die BKR-registratie gewoon staan. Als er al een betalingsachterstand bij BKR was gemeld, dan geven kredietaanbieders aan BKR door dat aanvullend daarop een betaalregeling is getroffen. Als er nog geen betalingsachterstand bij BKR was gemeld, dan vindt alleen een melding van de betaalregeling plaats als het een regeling betreft voor een hypotheek en deze minimaal vier maanden duurt.

Bron: nieuwsbericht Nederlandse Vereniging van Banken (NVB); BKR; websites diverse banken


Bekijk ook